Vysehrad i Prag

Från början var Vyserhrad ett slott som byggdes på 1000-talet. Under mitten av 1600-talet byggde man däremot om kyrkan till en fästning i barockstil. Fram till 1911 användes fästningen till militära ändamål innan den lämnades över till staden.
På området där Vysehrad är beläget ligger The Capitular Church of SS Peter & Paul, en kyrka som absolut är värd att besöka. vill man inte gå in i kyrkan räcker det med att stanna och lyssna på de fantastisk klockspelen från kyrkklockorna.
Bakom kyrkan finner man kyrkogården som tillhör Vysehrad och som anlades 1869, där många kända profiler från Tjeckien ligger begravda. Även fast man inte känner till de profiler som vilar här är det ändå ganska intressant att ta en promenad i kyrkogården och titta på alla fantastiska och annorlunda gravstenar som finns.

Området , som ligger uppe på en hög kulle, erbjuder även sina gäster en väldigt trevlig park med massa skulpturer man kan gå och titta på. Här finns också möjlighet att köpa sig något att äta eller att dricka. och tro det eller ej, men priserna är faktiskt inte så höga som man tror att de ska vara då det är en populär turistattraktion.
Precis som så många andra byggnader i Prag är det att rekommendera att besöka Vysehrad på kvällen när det börjar bli mörkt. Dels är det inte lika mycket folk, men framförallt så blir utsikten över Prag än vackrare i solnedgången. Utsikten från platsen under kvällstid bjuder också på spektakulära bilder på bland annat Pragslottet och andra byggnader som lyses upp av strålkastare.