Roadtrip till Prag

Att åka på en klassisk road-trip är bland det bästa som finns. Det perfekta med en sådan resa är att den funkar för alla: familjen, kompisarna eller någon du håller kär. Vi guidar dig hela vägen ned till Prag. Nu åker vi!

En bil, ett körkort och Prag

Att ta bilen någonstans är enkelt och smidigt. Du behöver endast ett körkort och en destination. Prag som är en av Europas vackraste och mest spännande huvudstäder är målet för vår resa. Prag är mycket mer än sin historia och fantastiska arkitektur. Precis som i Sverige är cafékulturen är stark här och många lokala invånare besöker de olika caféerna för att visa respekt och hålla dem vid liv. Tjeckien och framförallt Prag är duktiga på att producera riktig bra öl. Det finns mer än många olika pubar och öl-barer där du kan vraka mellan olika delikata sorter. I de mer klassiska etablissemangen är det som om tiden stått still sedan med mer än 100 år av öl-tradition.

Alla vägar bär till Prag

Vilken väg du vill ta ner beror helt och hållet på vart du bor och vilken tid du har till att resa. Vi rekommenderar den klassiska vägen via Danmark med färja över till Tyskland från Rödby till Puttgarten som är en populär strecka. Inte för att norra Tyskland är speciellt vackert, men med Autobahn och en smidig färja går din resa snabbare ner till kontinenten. När man närmar sig Berlin och svänger av mot de magnifika alperna mellan Dresden och den tjeckiska staden Decin så har de tidigare timmarna på Autobahn lönat sig. Naturen och vyerna i de olika nationalparkerna man kan besöka längs vägen ger känslan av att vara på plats bland kullarna i Sound of music.

En annan populär rutt är att ta färjan från Trelleborg till Rostock där du kan välja mellan en dyrare färja i form av en Katamaran som tar 3 timmar att åka över eller en billigare variant i vanlig färja som tar ca 8 timmar. Sedan är det motorväg hela vägen ned till Dresden och vidare till Prag.