Trädgårdar

Att besöka någon av de fantastiska palatsträdgårdarna som tillhör den forna tjeckiska adeln är ett måste under ett besök i Prag. Wallensteinträdgården är en av parkerna man kan välja på. Samtidigt som palatset byggdes mellan 1623 och 1629 anlade man denna park. Parken har en tidig barockstil med kännetecken som är typiska för den italienska manierismen.
Trädgården är väldigt geometriskt utformad och allt är planerat in i minsta detalj. Det finns en konstgjord grotta och en marmorfontän med en tillhörande staty av Venus i Brons.

En annan trädgård att besöka är Vrtbovská-trädgården. Där trädgården finns idag fanns från allra första början en vinodling. Men 1720 bestöllde Jan Josef z Vrtby en barockträdgård med statyer. Arkitekten som skulle skapa det Jan Josef ville ha hette F.M Kanka.
Tack vare planeringen kring trädgården tillhör den idag ett av de viktigaste exemplen äver hur barockens trädgårdsarkitektur såg ut på den tiden.
Trädgården ”renoverades” ganska nyligen och innehåller efter det bland annat 10 000 violplantor i fyra färger. Alla importerade från Italien.