Slottsområdet

I Prag kan man besöka slottsområdet där personerna som har makten i Tjeckien har sitt säte. Både furstar, kungar och presidenter har haft sitt säte här. Vaclav Klaus som är den nuvarande presidenten har sitt kontor på slottsområdet.
Enligt Guiness Rekordbok är slottet i Prag världens störsa forntida slott. Här finns en hel del sevärdheter att besöka och att lägga några timmar vid slottsområdet är absolut att föredra.

Saint Vitus Katedralen

Katedralen är en av de sevärdheter i på slottsområdet som man bör besöka. Det är den byggnaden i området som dominerar allra mest. Det tog nästan 600 år att bygga katedralen. Man började på 1300-talet när Prag blev ett ärkebiskopsstift. Under 1400-talet stannade byggandet upp då Hussitskriget utbröt. Under 1500-talet drabbades katedralen av en stor brand vilket gjorde att nästan hela byggnaden förstördes. Byggandet återupptog man på 1850-talet och 1929 lyckades man bli klar. Trots att det finns delar som inte är speciellt gamla i katedralen har arkitekterna ändå behållit den ursprungliga gotiska stilen.
Det som gör katedralen extra intressant är alla de nationella helgon och berömda tjecker som ligger begravda där. Även kungajuvelerna finns bevarade här.
Katedralen är Tjeckiens domkyrka. Det har också varit den kyrka där de tjeckiska kungarna krönts genom tiderna.
Det är helt gratis at gå in i kyrkan, men för att få se hela katedralen får man betala en summa i entré, cirka 100 CZK. Vill man kan man betala ytterligare extra och därefter gå upp i ett av katedralens torn och därmed få en fantastisk utsikt över Prag.