Svensexa i Prag

Att förlägga sin svensexa i Prag kan vara en bra idé – staden har till och med omnämnts som den bästa staden att genomföra detta arrangemang för den tilltänkta brudgummen. Självklart kan var och en skapa sin egen svensexa i den tjeckiska huvudstaden, men det finns också hemsidor som har många olika slags aktiviteter att välja mellan. Det gäller till exempel den engelskbaserade hemsidan https://www.lastnightoffreedom.co.uk/stag-activities/prague/.

Skjuta med kalashnikov

Företaget, med namnet ”Last night of Freedom”, alltså ”Sista natten i frihet”, erbjuder på hemsidan besökaren att skapa egna arrangemang, både dag och kvällsaktiviteter, allt från att åka båt med strippor, flyga med ett militärflygplan, att skjuta med kalashnikov till att spela golf inomhus.

Företaget som driver hemsidan har också färdigkomponerade paket för svensexan, till exempel ett två dagars partypaket, inklusive flygresa tur och retur till Prag, boende i en lägenheten, centralt i staden, guidad tur som går till flera barer och besök på en strippklubb.

En längre resa till Prag

Om du och ditt sällskap vill stanna mer än två dagar i Prag för en svensexa så kan hemsidan https://www.thestagcompany.com/prague-stag-weekends vara till hjälp. Det engelskbaserade företaget Stag Company erbjuder på hemsidan besökaren att skapa egna paket, alltifrån en till tre dagar och ytterligare fler dagar i Prag om deltagarna så önskar.

Aktiviteterna kan vara både på dag- och kvällstid och det som erbjuds är bland andra ett guidat besök på en nattpub, där deltagarna får dricka alkoholhaltiga ”shots”.

För den som gillar att åka Gokart så finns det möjlighet att boka den aktiviteten också, inklusive en guide. Då ingår en halvtimmes körtid och arrangemanget avslutas med gratis öl. Resan till och från Gokartbanan ingår också gratis.

Det går också att beställa både Lap Dance- och Strip Clubsbesök. Arrangören lovar att föra dig och ditt sällskap till Prags bästa klubbar. Nackdelen med denna hemsida är att det inte klart framgår vilken typ av boende som ingår i dessa paket, men eftersom adressen till företaget finns på hemsidan så kan du kontakta arrangören innan en beställning görs.

En schweiziskbaserad hemsida som också erbjuder resor till Prag för svensexor är http://www.pissup.se/prag/. Företaget erbjuder olika paketlösningar, till exempel ”Billigt party”, vilken inkluderar flygresa tur och retur till Prag, två nätter på ett centralt hostel eller lägenhet, privat barguide och fri entrè till en strippklubb.

Ett annat paket är ”Grabbresa Prag”, vilket, förutom tur och returresa med flyg till den tjeckiska huvudstaden, inkluderar två nätter på ett centralt 3-stjärnors hotell, en måltid med biffar, inklusive tre bägare med öl, samtidigt som det manliga sälskapet tittar på en erotisk strippshow.

Svensexa med rockstjärnemotiv

Den som vill arrangerar en svensexa med rockstjärnemotiv så finns det också ett paket som tillfredsställer det önskemålet. I det paketet ingår, förutom flygresan tur och retur, två nätter på ett centralt 4-stjärnigt hotell, skjuta med ett gevär och en pistol som en sann Rambo, under översinseende av en instruktör. Efter det får deltagarna gratis tre bägare med välsmakande öl och en guidad sightseeing i Prag.

På kvällen blir det gratis inträde till en av stadens exklusiva kasinon, där varje person får ytterligare tre bägare gratis med öl per person samt läskedrycker för den som så önskar. En av kvällarna vigs till restaurangbesök med stora biffar på menyn, samtidigt som det bjuds på flera bägare med mer öl och nattlivet i Prag utforskas. Deltagarna beledsagas av lokala guider som känner till stadens bästa barer. Kvällen avslutas med ett besök på en av Prags strippklubbar.

Vad som ses som fördelar med att välja Prag som resmål för att förlägga en svensexa är ett hett nattliv, det billiga ölet och god mat till överkomliga priser. Barrundor i Prag är också något som en deltagare i en svensexa inte får missa. Det framgår av de uppfattningar som kommer fram på denna hemsida: https://ampilot.com/stag-do/10-best-worst-stag-destinations-europe-say-uk-men/.

Dyrare i Gamla Stan

Om svensexan ska arrangeras i Gamla Stan (Staré Město) så får ni förvänta er att betala två till tre gånger det normala priset jämfört med övriga delar av stadens centrum.

Vad som också värderas högt när det gäller att arrangera en svensexa i Prag är strippklubbarna, men det varnas även för att inte lita på människor som ute på gatorna erbjuder dig ”något roligt för en billig penning.”

Eftersom många svensexor arrangeras i Prag så har till exempel brittiska män fått ett dåligt rykte, enligt personer som har erfarit dessa svensexor. Men det brukar inte utgöra ett sådan stort problem för andra turister, då Pragborna – som i allmänhet kan förstå och prata engelska – överlag inte är direkt hatiska mot utlänningar, men inte heller supertrevliga, enligt dessa uppfattningar. Bra att veta är att du och de andra i sällskapet nog kam förvänta er att träffa många amerikaner och andra britter som också är ute med sina svensexor.