Nattliv i Prag

Är du en partydrottning eller partykung bör du absolut testa nattlivet i Prag. Det finns mycket att välja på och det finns garanterat något för alla smaker. Nattlivet i Prag är väldigt bra. Det finns mängder med pubar, barer och nattklubbar och alla serverar tjeckisk öl. Enligt tjeckerna själva bör ölen drickas ur fat då den smakar allra bäst då.

Vet man hur en engelsk pub ser ut vet man också hur en tjeckisk pub ser ut. De liknar varandra nämligen väldigt mycket till utseende. Det som karaktäriserar pubarna är deras mörka inredning med väldigt mycket möbler i trä. Den största skillnaden mellan en engelsk pub och en tjeckisk pub är dock priset. I tjeckien kostar en öl runt 20 czk vilket är runt 10 svenska kronor.
Givetvis finns det även coctailbarer i Prag där det serveras goda drinkar. Detta är dessutom något som börjar blir mer och mer populärt även bland tjeckiska ungdomar även fast öldrickandet är det som ligger på första plats i Prag.

Att festa loss i Prag är inget problem. Det finns många olika nattklubbar att välja mellan och pragborna själva gör allt de kan för att själva skapa en härlig stämning. De vet nämligen hur man festar ordentligt. Däremot står turisterna för den största delen av nattlivet i Prag, ungefär som på många andra orter dit turister kommer. En bra regel att ha i tankarna är att ju mer turister det är i området och på ställena desto dyrare är priserna.
För att undvika alla dessa turistfällor kan man istället bege sig till Zizkov. Område fullt med tjeckiska pubar, utan en massa turister. Här kan man dricka tjeckisk öl och äta ritkigt god tjeckisk mat till en billig peng. Däremot är menyerna något begränsade men maten är god och vältillagad vilket väger upp det hela något.

Att lita på andras tips och idéer vad gäller ställen man bör gå till är ibland inte att rekommendera. Man bör egentligen ge sig ut i Prag och leta reda på nattklubbar och barer på egen hand för att på så vis hitta det man själv gillar. Däremot kan man använda andras tips som riktmärke.
I Prag marknadsför sig inte nattklubbarna och barerna på samma sätt som på många andra ställen i världen, som till exemepl här hemma i Sverige. Det finns nästan inga neonskyltar som ska locka gäster. Ett ställe som har en liten skylt ovanför en nästan osynlig dörr kan vara världens ställe. Och att det inte finns någon kö utanför behöver inte betyda att det är ett dåligt ställe utan människor. Tar man sig en titt innanför dörren kan man ofta bli förvånad över hur mycket folk det finns!

Nedan får du några tips på nattklubbar och barer som vi kan rekommendera. Men kom ihåg, det allra bästa är egentligen att gå ut på stan och leta reda på sitt eget favoritställe.

Mecca

Gillar du att dansa till technomusik ska du absolut besöka denna nattklubben. Det finns två dansgolv på nattklubben. Ett som är något mindre och lite lugnare. Det andra dansgolvet är däremot mycket större och det är där all technomusik spelas. Har man tur under sitt besök på Mecca kan man få dansa till kända, internationella Djs.
Mecca ligger i en gammal lagerlokal som man har renoverat och designat i en väldigt medveten stil. Det är snyggt, fräscht och väldigt häftigt. Stället erbjuder bra priser, en öl får man för lite mer än 30 czk, och det är billigt för att vara på en nattklubb. För att komma till nattklubben behöver man ta tunnelbanan en bit utanför centrum. Det går givetvis också att ta en taxi.

Karlovy Lazne

Denna nattklubb är antaligen den största i centrala Europa. Byggnaden har fem våningar med 4 dansgolv. En översta vångingen är mer en loungehörna med soft musik och soffor och liknande. På Karlovy Lazne får man räkna med en hel del turister. Jämför man med andra väldigt turstiga uteställen på charterorter runt om i världen träffar man här människor från hela världen och inte bara från Skandinavien. Något som gör hela vistelsen extra trevlig.
Priserna på nattklubben är också helt okej. En öl kostar 35 czk.

Futurum

En annan klubb som vi verkligen rekommenderar är Futurum. Detta är en nattklubb som är väldigt populär på fredagar och lördagar eftersom det då är 80- och 90-talstema. Det brukar även komma en hel del tjeckiska band och spela på Futurum. Inredningen är blandad med industrilokal och futuristiskt. Det är väldigt trevligt och mycket omtyckt. Den största delen av människorna som kommer till Futurum är tjeckerna själva, men det gör det hela bara trevligt då tjeckerna vet hur man släpper loss. Man ska dock veta att det kommer en hel del unga ungdomar hit. Även fast de gör reklam för att de har åldersgräns så släpps det ofta in ungdomar som är under 18, vilket varierar beroende på vilken vakt det är som står i entren.