Flyg till Prag

Du har bestämt dig för Prag. Staden som är så mycket mer än bara Tjeckiens huvudstad. Här hjälper vi dig med mer än att bara hitta de bästa flygen från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Välkommen till en weekend i kulturens, shoppingens och gastronomins tecken.

Billigt, snabbt och från de stora städerna

Att flyga till Prag är relativt enkelt och billigt. Har man möjlighet att flyga i början på veckan kan man komma tur och retur under tusenlappen. Ska man spendera en lyxig weekend får man vara beredd att betala runt 2000 kronor för sin flygstol med direktflyg. Du kan flyga till Prag från alla de stora städerna här i Sverige som Stockholm och Göteborg. Bor du i Skåne kan du lätt ta dig över till Köpenhamn och Kastrup med tåg för att sedan flyga därifrån.


Ett stort resmål för en kort resa

Anledningarna att resa till Prag är många. Att promenera runt de historiska gatorna bland romantiska små kapell och källare, uppleva de stora gotiska katedralerna och barock-palats med tillhörande trädgårdar som finns runt om staden. Allt cirka två timmar bort från de stora flygplatserna, perfekt med tid för att varva ner eller få det sista jobbet gjort innan helgen.

Välkommen in på en fika, lokalbrygd öl eller medeltida middag

Prag är mer än sin historia och fantastiska arkitektur. Cafékulturen är stark här och många lokala invånare besöker de olika caféerna för att visa respekt och hålla dem vid liv. Som svensk kommer du uppskatta ett pittoreskt litet café att ta en välförtjänt rast på. Tjeckien och framförallt Prag är duktiga på att producera riktig bra öl. Det finns mer än många olika pubar och öl-barer där du kan vraka mellan olika delikata sorter. I de mer klassiska etablissemangen är det som om tiden stått still sedan med mer än 100 år av öl-tradition.

Packa lätt men smart för en helg i rörelse

För att maximera din tid och flexibilitet inför resan till Prag rekommenderar vi att enbart ta med dig handbagage. Skulle du sakna något finns det många olika butiker och köpcentrum att besöka för att hitta det sista plagget för garderoben. Hos de flesta av de flygbolag som flyger dig till Prag får du ta med dig ett handbagage på 8-10kg beroende på biljett och bolag, med det kommer man långt med. Se till att ha bekväma skor att gå i under dagen och något att byta om till inför kvällen. Ett smart tips är att spara lite plats ifall shoppingnerven skulle slå till.

VI önskar dig en trevlig vistelse i fantastiska Prag.