Aktiviteter i Prag

Förutom shopping, nattklubbar, öl och god mat finns det en hel del annat att hitta på då man är i Prag. Man kan till exempel gå på bio, teater, besöka olika museum, zoo eller gå på ett bryggeri och se hur man brygger den populära ölen.
Nedan kan du läsa lite mer om de olika aktiviteterna.

Prague zoo

Åker man till prag med sina barn är Zoo i Prag ett måste. 1931 öppnade Zoo för allra första gången och sedan dess har det bara blivit allt större och allt mer populärt. Idag håller Zoo i Prag världsklass med väldigt många olika sorets djur. Man kan bland annat se på elefanter, tigrar, lejon, björnar och isbjörnar.
För att komma till zoo tar man en buss från tunnelbanestationen Nadrazi, eller så kan man välja att ta en båt som går längs floden från Centrum i Prag till Zoo. Ett lite annorlunda färdsätt, men man ser lite mer av omgivningarna på det sättet.

Museum

Eftersom Prag karaktäriseras av en hel del kultur finns det givetvis många olika museum där man kan uppleva både kultur och historia. Man hittar många olika sorters museum, några exempel är Franz Kafka Museum, Nationaltekniska museet och Mozart museum.
Vissa museum ändrar sina utställningar titt som tätt så ett tips är att ta reda på vilka utställningar som gäller under er tid i Prag för att på så sätt hitta utställningar som är intressanta för er.

Ölbryggerier

Öl är något som är väldigt populärt i Tjeckien och tjeckerna är väldigt stolta över sin öl. I genomsnitt dricker varje person i Tjeckien 160 liter öl per år. Det är den högsta siffran i hela världen. Inte nog med att tjeckerna dricker mycket öl så har de faktiskt några av de allra bästa ölsorterna. Så för att verkligen ta del av kulturen i Tjeckien bör man verkligen ta del av deras öldrickande. Runt om i landet, och även i Prag finns det en hel del bryggerier som låter besökare gå på guidade turer genom bryggeriet och även låter besökarna provsmaka de olika ölsorterna.
I Prag bör man besöka Staropramen. Det är det mest framstående bryggeriet i Prag, och även här får man gå en guidad tur och smaka på deras öl.

Det finns även en hel del pubar som brygger sitt eget öl. Där får man ytterligare en chans att se ur processen ser ut och även njuta av den goda ölen i en härlig pubmiljö.

Bio

I Prag hittar man ganska många biografer och det är populärt med turister som går på bio. Alla Hollywood filmer visas på engelska. Tittar man däremot på tjeckisk tv är alla filmer dubbade till tjeckiska.
I stora köpcentra runt om i Tjeckien och Prag hittar man ofta både stora och väldigt bra biografer. En biobiljett kostar runt 150 CZK även om det kan variera beroende på vad det är för film och vilken biograf man väljer att gå på.
Befinner man sig i Prag med sina barn kan man alltid besöka en dockteater. Det är alltid en uppskattad stund trots att teatern endast är på tjeckiska.